Publisert: 22. mai 2019  Drammens Tidende dt.no

Slik kan det være mulig å kombinere næring og jordbruk

– I Lier er det mye dyrka mark vi selvsagt må ta vare på. Men hvordan skal vi få til satsing på næringsliv og kortreiste arbeidsplasser hvis vi ikke tør å tenke på andre måter, spør eiendomsutvikler Rune Halstensen.

Sammen med grunneier Øst Eiendomsdrift AS og AD Arkitekter ved eier Tor Børrestad, dro han denne løsningen opp av hatten, og presenterte den for interesserte og politikere forrige uke.

På den 31 mål store landbrukseiendommen på Heggtoppen ser de for seg at samvirke mellom næring og aktivt landbruk som illustrert over. – Her er den kun en innkjøring til en nedgravd parkeringskjeller. Ellers tar vi vare på den dyrkbare jorda på taket, sier Halstensen.

Opptil fire fotballbaner
Innvendig er det knapt grenser for hvor stort det kan bli: – Vi har anslått mellom 15.000 og 30.000 kvadratmeter fordelt på fra en til tre etasjer, sier Halstensen. Les hele artikkelen i dt.no

 

Publisert: 14. juni 2018  Dagbladet.no

Kiwis femte – og hittil mest avanserte – miljøbutikk

Over hele landet bygges nå norske matbutikker etter ny oppskrift. – Jeg kaller det en liten revolusjon, sier Jakob Rolland, miljøansvarlig i Kiwi.

Når Kiwi åpner sin nye butikk på Skollenborg i dag, er det kjedens femte – og hittil mest avanserte – miljøbutikk, også denne tegnet av AD Arkitekter.

Selve bygningen er bygget i passivhusstandard med selvbærende takkonstruksjon i tre, og både betong, isolasjon og asfalt som er brukt er såkalt lavkarbon, altså produsert på en måte som kutter CO₂-utslipp i forhold til vanlig produksjonsmåte.

Selve bygget slipper ut nesten 60 prosent mindre CO₂ og bruker 35 prosent mindre strøm enn ordinære Kiwi-butikker. Les hele artikkelen i Dagbladet.no

Publisert: 26. februar 2018  Eggedal.no

Haglebutunet – en drøm som blir virkelighet

Morten Olsen og Egil Vilhelmshaugen har store planer for bebyggelsen rundt Haglebu Fjellstue. I disse dager ser man det første flotte leilighetsbygget i skikkelig tømmer reise seg.

Leilighetsbyggene er tegnet av Tor Børrestad hos AD Arkitekter. Han har tidligere jobbet blant annet på Norefjell med samme hytteleverandør som de nå bruker på Haglebu. Les hele artikkelen på Eggedal.no.

Publisert: 20.februar 2018  Bygg.no

Bygger første Kiwi i massivtre

NorgesGruppen Eiendom bygger Kiwis første butikk med massivtrevegger og takelementer i tre.

KIWI og NorgesGruppen Eiendom AS bygger butikkjedens femte miljøbutikk i Kongsberg. Her har de satt som mål å halvere CO2-utslippene gjennom en rekke miljøtiltak. Det blir det første bygget i Skandinavia med selvbærende takkonstruksjon i tre fra Kielsteg. AD Arkitekter vant i 2015 arkitektkonkurransen om å designe Kiwis nye konseptbygg. Dette har de nå tilpasset massivtre. Les hele artikkelen hos Bygg.no.